Een stripverhaal dat is uitgegeven door de Europese Unie en dat probeert uit te leggen wat de EU doet bij een ramp, daar verwacht je een doodsaai boek bij. Erik Bongers maakte met Verborgen ramp echter een spannend en overtuigend stripverhaal, waarin niet alleen duidelijk wordt wat voor problemen een natuurramp zoal kan opleveren, maar vooral ook hoe de EU haar best doet om zo onafhankelijk mogelijk humanitaire hulp te bieden, ook als een rampgebied wordt bezet door een rebellenleger, of in andere extreme situaties.

Cliché’s worden in dit fictieve verhaal vermeden en er is steeds plaats voor nuancering. Bovendien is het een mooi getekend verhaal geworden, dat voor iedere serieuze striplezer een aanrader genoemd kan worden. Het aardige is dan ook nog eens dat de Europese Unie het hardcover boek gratis weggeeft. Op de website van de EU Bookshop kun je het boek bestellen.

  • Erik Bongers – Verborgen ramp – Uitgegeven door het Bureau voor publicaties van de Europese Unie in Luxemburg – bestellen kan via de EU Bookshop.