the label book

- thomas rusche
the label book
- of clothing culture

The Label Book of Clothing Culture is, op het eerste oog, een met liefde en aandacht samengesteld boek over kwaliteitskleding. Er wordt een aantal kwalitietsmerken naar voren gehaald, en met zorgvuldig gekozen foto's wordt aangetoond waarom de kwaliteit die die merken (die soms al meer dan een eeuw bestaan) leveren, nu eigenlijk  superieur is.

Maar er is nog iets anders met dit boek aan de hand dat het hart van iedere Elschotliefhebber meteen harder doet kloppen, want dit boek lijkt wel de perfecte re´ncarnatie van Elschot's Wereldtijdschrift. Want het lijkt ook wel een uit de hand gelopen enorme, luxe hardcover reclamefolder van topmerken, die zichzelf op een bijzonder subtiele manier extra kunnen profileren.

Als je als topmerk in zo'n prestigieus boek zo mooi prominent in beeld komt lijkt het me, dat je je geen mooier relatiegeschenk dan dit boek kunt wensen. De afzetmarkt was dus eigenlijk al gegarandeerd.

Een curieus boek dus, dat overigens wel degelijk mooi en professioneel gemaakt is, en waar een aantal juweeltjes van foto's in te vinden zijn, zeker als je ge´nteresseerd bent in de aandacht voor details.

Want dat lijkt wel een van de overeenkomsten te zijn van al die topmerken op kledinggebied, of het nu om stropdassen, handschoenen, schoenen, overhemden, jasjes of hoeden gaat - de allesoverheersende aandacht voor details en voor een perfecte afwerking dwingt bewondering af.

En wat dat laatste betreft levert het boek zelf ook een staaltje van kwaliteit. Een goed idee, perfect uitgewerkt, mooi uitgevoerd. Elschot zou bewonderend hebben toegekeken.

 

brioni

In deze paginagrote foto wordt in ÚÚn oogopslag duidelijk wat het merk Brioni zo bijzonder maakt - de aandacht voor het kleinste detail.

handwerk...

Dinkelacker schoenen - elk spijkertje wordt er door de schoenmaker met de hand in getikt...

roeckl

Roeckl leren handschoenen - in de opslagplaats voor het gekleurde leer, in 1913...

terug naar de startpagina van moors magazine