red jacket

Uit het hoofdstuk Building America: Red Jacket Concrete Bridge dedication, een betonnen brug en een spoorbrug erbovenop, dat was vrij uniek, en dat moest dus ook met een panoramafoto worden vastgelegd, met een trein pontificaal in beeld. Als je inzoomt zie je dat iedereen keurig voor de foto staat te poseren:

detail

werkende vrouwen

Het eerste Internationale Congres van Werkende Vrouwen, bijeengeroepen door de National Women’s Trade Union League of America. Deze foto vinden we niet in het hoofdstuk Work, maar onder Equality. We zoomen even wat dieper in op de dames:

detail

In het boek staat dit detail op de pagina naast de totaalfoto, maar wij zoomen nog twee keer verder op de dames in, ook om te laten zien hoe gedetailleerd die enorme panoramafoto’s waren:

detail

Vergeet niet dat je in die tijd voor een foto minuten lang doodstil moest blijven staan.

werkende vrouwen

Deze foto werd overigens gemaakt in 1919.

hagenbeck-wallace circus annex

Hagenbeck-Wallace Circus Annex, Brooklyn, New York, 12 juni 1931, uit het hoofdstuk Spectacle.
Op deze foto zie je de zogenaamde Side Show Minstrel Museum van dit circus, dat bijna net zo groot was als Barnum & Bailey of Ringling Brothers. De grote depressie was net begonnen, en de “freak shows” in het circus brachten de mensen aan het lachen. Wrang maar waar. We zoomen ook hier even in:

human oddities...

badpakmodeparade

Badpakkenmodeparade – Seal Beach, Californië, 14 juli 1918, over twee pagina’s in het hoofdstuk Spectacle.