Pie de Patò – Choco, 2006

Pie de Patò – Choco, 2006. Paard noch muilezel kunnen de steile en glibberige doorgang van de Chachajo Bergen beklimmen, die door de lokale priester zijn omgedoopt tot “pas van de armen.” Adelino Hinostroza, 47-jaar-oud en met veel ervaring, is de meest doorgewinterde en meest gewilde van de “paseros” voor het vervoeren van een zieke naar de hoofdstad Quibdo, 80 kilometer verderop.

 

Choco, 2009

Choco, 2009. De Baudò Rivier en zijn zijrivieren, waarlangs bananen, hout en vis worden verhandeld, zijn van levensbelang voor de Embera en Afro-Columbiaanse gemeenschappen die hier leven. Omdat deze waterwegen in de Stille Oceaan uitmonden worden ze ook intensief gebruikt voor het vervoeren van drugs.

 

Altos de Agua Bonita – Guaviare, 2006

Altos de Agua Bonita – Guaviare, 2006. Het Nukak volk leefde traditioneel in het gebied tussen de Guaviare en Inírida rivieren, in de diepten van het tropische vochtige oerwoud, aan de rand van het Amazonegebied, in het Guaviare Departement. Ze zijn een van de laatste groepen nomadische jagers-verzamelaars. Iets meer dan dertig jaar geleden wist de wereld niet dat ze bestonden.

 

Bahía Málaga – Valle del Cauca, 2010

Bahía Málaga – Valle del Cauca, 2010. Semiduikboten en “go fast” boten in beslag genomen tijdens raids door de Columbiaanse Marine en Kustwacht worden op de Bahía Málaga Naval Base als trofeeën op een rijtje gezet.


© Luca Zanetti 2018 Scheidegger & Spiess