deel negen in een serie...

in almost every picture
- # 9

Erik Kessels is een buitengewoon succesvol reclameman die een grote interesse heeft in bijzondere fotografie. In de serie boeken onder de gezamenlijke titel "In almost every picture" zien we onder meer een Brabantse vrouw die haar hele leven lang op elke kermis probeert een foto van haarzelf te schieten, een vrouw die tijdens vakanties op de foto gezet wordt door haar echtgenoot, een konijn dat op elke foto iets anders op het hoofd balanceert, enzovoorts.

Foto-albums die nooit gemaakt zijn voor een groot publiek, maar die door Erik Kessels aan de vergetelheid ontrukt zijn doordat hij de speciale schoonheid van zo'n serie ziet. In nummer 9 zien we polaroids van een zwarte hond die blijkbaar zeer geliefd was, want de familie heeft de hond vele malen op de foto gezet.

Het levert een hilarische serie op, want de hond is zwart en de kwalliteit van de polaroidfoto's beroerd, dus je ziet meestal alleen maar een zwarte vlek. Dat levert niet alleen zoekplaatjes op, zoals de foto hier rechts bovenaan waar de hond bijna in de schaduw verdwijnt, maar in de interieurfoto's toch ook een beeld van een tijd en een gezin.

Het boek ziet er perfect uit, de foto's zijn afgewerkt met een laagje vernis, waardoor het lijkt of ze stuk voor stuk in het matzwarte album zijn geplakt.
Dat verhoogt het gevoel dat je als voyeur in een persoonlijk foto-album van een onbekend gezin zit te kijken, maar het onderwerp is dan weer zo onschuldig dat het vooral een hilarisch boek is geworden.

  • Erik Kessels - in almost every picture # 9 - kesselskramer - ISBN 798-90-70478-31-5

zoek de hond...

matzwart papier en een glimmende foto

een van de herkenbaarste foto's...

Erik Kessels

 

terug naar de startpagina van moors magazine