muurfragment

de duikbootloods van sarkis
- de muren

De onderzeebootloods in Rotterdam was vroeger een loods waar duikboten werden gemaakt, maar sinds hij definitief leegstaat mogen kunstenaars er af en toe hun gang gaan. In 2012 toverde de Turkse kunstenaar Sarkis Zabunyan de ruimtes om tot een betoverend geheel waarin je op fietsen kon rondrijden die beplakt waren met donsveertjes (dezelfde donsveertjes die de vloeren van de loods een licht winterse sfeer gaven), de ramen, die afgedekt waren met gekleurd glas lieten de ruimtes in een bijzonder licht baden, waardoor de muren van de loods mee gingen spelen in het spel van Sarkis.

Daarom licht ik hier die muren er even apart uit, omdat ik die daar op die plek onder die omstandigheden als aparte kunstwerken onderging. Ik hoop dat je ze net zo indrukwekkend mooi vindt.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's hier rechts en vervolgens verschijnt die foto vol in beeld. Als je dan op de rechterhelft klikt ga je door naar de volgende foto, klik je op de linkerhelft, dan ga je terug naar de vorige. Klik je naast de foto, dan kom je weer hier terecht.

Er was nog veel meer te zien en te ondergaan in de duikbootloods van Sarkis, maar daarover een andere keer.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine