perenboompje

een perenboompje
- in mijn achtertuin
Een jaar of vijftien geleden heb ik dit perenboompje gewonnen bij een prijsvraag die GroenLinks Haren had uitgeschreven. Inmiddels ben ik vergeten waar de prijsvraag over ging - het was iets met foto's en onderschriften - maar het perenboompje levert bijna elk jaar een fikse mand heerlijke stoofpeertjes op.

Het is verder een vrij onopvallend boompje, tot je de stam wat beter gaat bekijken, want dan denk je toch dat er iets met die boom niet in orde is - hij lijkt wel volledig uit zijn voegen te barsten op sommige plekken. Maar dat lijkt er bij te horen, want hij staat nog steeds bijzonder stevig en hij gaf ook dit jaar weer een ruime oogs aan heerlijke stoofperen.

De peren laat ik niet zien, en de bladeren ook niet - ik zoom volledig in op de schors, de stam van de boom, want die ziet er toch wel weer fascinerend uit.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine