een ouderwetse wasknijper...

wytske holtrop, cello
- katsura mizumoto, piano
- live at city proms in leeuwarden, 28 juni 2014
- foto's jip moors

CityProms in Leeuwarden is een klassiek openluchtfestival op diverse locaties dat geweldig had kunnen zijn, en dat op sommige momenten ook was. Helaas was de website rampzalig en totaal onoverzichtelijk, werd de programmering continu omgegooid, zodat je vrijwel nooit keek naar wat het programmaboekje beloofde en was de opkomst van het publiek nogal teleurstellend, ondanks het prachtige weer.

Toch waren er een paar magnifieke hoogtepuntjes, waaronder het optreden van de jonge, twintigjarige celliste Wytske Holtrop, die optrad in samenwerking met het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog in een koepeltje in de Prinsentuin. Ze werd begeleid door pianiste Katsura Mizumoto, en ze gaven een werkelijk vlammend en bevlogen concert dat bijzonder veel indruk maakte. Er stonden in het handvol publiek ook wat leden van het NNO die ook lieten merken zwaar onder de indruk te zijn.

Passie, emotionele overtuigingskacht, een mooie toon, prachtig spel. Heerlijk om naar te luisteren en om naar te kijken.

Het werd nog mooier om naar te kijken toen er een windje opstak en de partituur dreigde weg te waaien. Toen kwam de zorgzame vader namelijk in actie, en dat leverde een paar mooie aandoenlijke beelden op, die door onze fotograaf, Jip Moors, ook heel mooi zijn vastgelegd.

Maar onthou vooral de naam van de celliste: Wytske Holtrop, want we zullen ongetwijfeld nog van haar horen.
 

Foto's:  Jip Moors

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine