Sorry, maar de internet connectie in de main lodge was echt te belabberd, dus ik ben er gisteren niet aan toe gekomen. Ik zit nu gewoon in de oppiste lodge, tegenover de main lodge, waar ik ook met Ate een kamer heb toegewezen.
Het is een beetje een kleine kamer, met een beetje kleine bedden enzo, maar de woonkamer is heel gunstig, en aan de andere kant van de straat is het andere deel van de lodge, waar je een grote tuin hebt met een bbq en een zwembad, en de andere bewoners hier zijn ook wel aardig, dus het is prima voor elkaar. Vlucht ging ook wel ok, maar kon niet echt slapen ofzo. We hebben al een paar tochtjes gemaakt naar winkelcentra en buitenwijken etc. en zijn ook al bij de UCT geweest.
Helaas hebben ze bij de UCT besloten dat ik die tuition fee niet kan betalen in maandelijkse termijnen, dus ik zal het geld toch moeten lenen ben ik bang. Ik had beloofd dat ik er morgen nog even weer langs zou..
Ben trouwens ook bang dat ik voorlopig geen fotos kan uploaden, want internet is gewoon te brak. Ben nog bezig met het regelen van een andere kamer, dus ik zal jullie wel op de hoogte houden.
Hartige groenten,
Rik

(31 januari)


Ik ben net terug van een vruchteloos uitstapje op zoek naar een telefoon, maar helaas ben ik nog steeds mobielloos. Ik ga zo wel even een belwinkel oid zoeken en dan regel ik het wel. Als het goed is heb ik morgen wel een telefoontje. Maandag moet ik me gaan pre-registreren bij het international office van UCT, en dan begint dinsdag de introductie; die nog duurt tot dinsdag de week daarop.
Ga morgen met een groep mee naar Stellenbosch, er schijnt een feestje te zijn ter gelegenheid van het begin van het studiejaar aldaar, dus dat wordt vast nog wel leuk.

(1 februari)


Het kopen van een mobieltje is nogal een opgave. We hebben de mall niet meer terug kunnen vinden, en in de locale supermarkt was het vanwege een stroomstoring ook onmogelijk om iets te kopen.

(1 februari)


Verder gaat het wel prima hier. Ik hoef tot woensdag nog niet echt veel te doen, maar alle andere lui in de lodge zijn al wel begonnen met hun stage/vrijwilligerswerk dus ben ik vandaag met Ate even gaan shoppen, bij respectievelijk een markt en een enorm winkelcentrum (victoria en albert waterfront). Nog geen ruzie oid hoor, we zitten wel op een kamer samen, maar we zitten eigenlijk bijna nooit op de kamer behalve om te slapen, er zijn hier genoeg gezamenlijke woonkamers en het is zo warm dat ik meestal buiten zit/loop.
Toen we bij halte Cape Town in een winkel waren viel ineens weer de stroom uit in een complete wijk, met als resultaat een kortstondige chaos, waarbij medewerkers de nu dus onbeveiligde deur blokkeerden en alle klanten gingen fouilleren voordat ze naar buiten konden. Eenmaal buiten is er nog meer chaos, omdat de stoplichten het ook niet meer doen, maar Kaapstad is precies de soort stad die goed functioneert met een beetje chaos. Best surrealistisch allemaal, vooral ook omdat het verder een best luxueus gebied is daar.
Heimwee heb ik echt geen last van, het is allemaal heel indrukwekkend, maar je past je vanzelf snel aan aan de aparte dingetjes van deze verdeelde metropool, en de onveiligheid is geen reden voor paranoia, omdat de beveiliging hier goed geregeld is en de verschillen duidelijk zijn tussen de veilige en onveilige gebieden.
De lodge zelf werkt heimwee ook niet echt in de hand; de mede-lodgers zijn allemaal Nederlands en in een vergelijkbare situatie als ik, dwz net aangekomen, en ze verblijven maar voor korte tijd.

(4 februari 2008)