8 mei

Tja, er is niet bar veel te melden hierzo. Op dit moment moet ik voor al mijn vakken het belangrijkste essay gaan schrijven, wat ongeveer een kwart van mijn cijfer bepaalt, vandaar dat ik nu nog bezig was met mijn filosofie essay, want deadlines blijven natuurlijk nog steeds het meest motiverend als je ze negeert tot het bijna te laat is. Drukke week dus, en ik was ook maar weer van plan om wat geld bij te gaan verdienen, en aangezien een echte baan hierzo niks oplevert ga ik maar weer kijken of ik mijn schrijf-skills kan prostitueren bij een bedrijf dat wel een beetje een reputatie en een geschiedenis heeft.
Het weer hier wordt met de dag belabberder; regen, kou, je bent er ongetwijfeld bekend mee. Bah. Schijnbaar heeft ZA een meer europees klimaat dan ik verwacht had.
Verder gaat het hier wel prima, nog steeds op zoek naar huisje etc., en begin al een beetje te plannen voor Juni, wanneer we vier weken vakantie krijgen, ben van plan om een beetje wat meer van ZA en omstreken te gaan verkennen op een laag budget, zal wel backpacken worden.
Maar goed, ik leef dus nog, maar begin wel een beetje moe te worden en ik wil je natuurlijk niet al te hevige radition-induced kopfschmerz migraine bezorgen, dus ik zeg adieu
Rik


20 april

Over dat bungyjumpen, Ate was wel mee, maar hij durfde niet te springen, de lafaard, dus vandaar dat hij het waarschijnlijk niet heeft verteld. Haaien zwemmen is er helaas niet meer van gekomen, dat was een beetje te duur geworden. Ik zal die dvd wel meegeven aan mike en francis, dan kan je het eindelijk met eigen ogen zien..
Ja momenteel ben ik wel erg druk met dingen aan het inhalen, want ik had deze week een soort voedselvergiftiging opgelopen van wat chinese afhaalrundercurry.. waardoor ik dus 3 dagen niet naar uni ben geweest en zo’n 5000 woorden aan essays moet gaan schrijven nu. Studie wordt wel steeds interessanter, met politiek gaat het nu over de Apartheid, wat een stuk ingewikkelder is, vooral ook omdat ik daar in tegenstelling tot alle ZA-studenten (practisch iedereen) niet uitgebreid over geleerd heb op de middelbare school. Het helpt wel bij de integratie natuurlijk.. maar het levert wel extra huiswerk op.
Nou goed, ik ga weer aan het werk
de groet,
rik


10 april

Heb nu een laptop regegeld, alhoewel niet zozeer aangeschaft. Het was echt wel even nodig voor studie en ik had nog geen geld, dus ik heb er eentje weten te ruilen voor mijn nintendo.. is wel een aardig apparaat, windows xp media centre, enterprise en internet draaien zonder problemen en meer heb ik eigenlijk niet nodig.
Studie is redelijk hectisch aan het worden inmiddels, en ik moet er nou ook echt wat tijd in gaan steken, maar het wordt ook wel interessanter, dus dat is wel prima.


30 maart

Mail van Rik:

Ik heb niet echt tijd gehad de afgelopen dagen om nog emailtjes te sturen, en omdat ik op mijn verjaardag op een feest ergens buiten Kaapstad was had ik mijn telefoon even niet meegenomen. Maar goed, het was een relaxte vakantie. Na dat tweedaagse psytrancegebeuren even buiten Kaapstad in een appelboerderij/vallei (Vortex heet het) ben ik met Ate en Theo naar Knysna gereden, een dorpje midden in de befaamde “garden route”.

Als je nog een sterk verhaal wil: het zal je ongetwijfeld verheugen om te horen dat ik daar in de buurt de hoogste bungee-jump sprong ter wereld heb gedaan, van de hoogste brug in Afrika.. Als je wilt kan ik je wel een filmpje opsturen, hehe (jammer genoeg heb ik geen filmpje kunnen maken tijdens de helicoptervlucht later die dag).
Knysna is echt zo’n typisch postcard-dorp met een lagoon en een azuurblauwe zee, etc, etc. paradijselijk mooi dus, maar wel een beetje erg toeristisch. De tweede dag daar hebben we nog ge-quad-biked op een speciaal aangelegd trail over een berg door het bos, was ook een thrill.

Maar goed, nu ben ik dus weer terug in Kaapstad, en moet ik weer aan het werk voor de universiteit. Over naar de dagelijkse dingen inderdaad, zoals dubbelgevouwen zitten in de luidruchtige minibus-taxis, die je voor 4-6 rand overal op de main road afzetten, en de zwervers die je aanklampen met uitgebreide, eindeloze verhalen die eindigen met het bekende “2 rand please?”.

En mijn grootste probleem hier is eigenlijk mijn lengte – met mijn twee meter kan ik gewoon geen passende kleren vinden, en dat terwijl ik juist niet zoveel had meegenomen met het idee dat ik hier wel kleren kon kopen.
De kamer waar ik nu zit is overigens wel een beetje shabby, met kakkerlakken, en ik ben al twee keer ’s nachts een heel eind de stad in moeten lopen om electriciteit-voucers te kopen, anders zit je in het donker. Maar ik heb hier wel een kamer voor mezelf, in de Lodge zat ik met twee anderen op een kamer, ik had er geen plek om te studeren en die lui moesten elke morgen vroeg opstaan. De huiskamer daar zat altijd vol, en dat was wel gezellig, maar als ik daar gebleven was zou ik dit jaar wellicht niet halen. En wat ook prettig is, is dat ik hier zelf eten kan maken.

Ik ben nu samen met Ate en Ray op zoek naar een huisje. Helaas hebben we de eerste, die perfect was, laten schieten omdat Ray het te duur vond.

De contacten op de universiteit verlopen nog wat moeizaam, de meesten zijn toch uit ZA, en het is niet zo’n internationale uni als ze zeggen, want al die Afrikaanse lui hebben hun eigen societies enzo, en daar is moeilijk tussen te komen.

Groet,

Rik


28 februari

Hallo, sorry dat ik zo lang niks heb laten horen, maar ik had eerlijk gezegd niet door dat het alweer een week geleden was. Goed, de lectures zijn nu dus echt begonnen, en ik moet zeggen dat het echt enorm massaal is. UCT is natuurlijk een grote universiteit en ook de courses die ik heb genomen schijnen nogal populair te zijn, dus het is vaak vechten om een plek in de enorme collegezalen. Dit betekent dat ik zelfs in mijn eigen lessen moeite heb om medestudenten te herkennen en het is wel iets waar ik nog aan moet wennen. Het perfecte Zuid-afrikaanse woord om het te omschrijven is waarschijnlijk “(h)ectic” (lokaal stopwoordje).

Maar goed, vanaf volgende week zijn er ook de tutorials, waarbij je in groepjes van 20 aan de slag moet; ik zal het dan wel wat drukker krijgen. De colleges zelf zijn best wel interessant, hoewel ik het persoonlijk een beetje langzaam vind gaan. Verder nog steeds druk met de huizenjacht, wat op zich wel handig is om de stad te leren kennen omdat je een paar keer per week een huis moet bezoeken in een andere wijk, maar het wordt nu wel een beetje vervelend omdat elk huis wel wat nadelen heeft (locatie, geen meubilair, geen openbaar vervoer in de buurt, te duur, etc.) dus daar zal ik nog wel even mee bezig blijven. Zaterdag ga ik weg uit de Lodge, naar dat andere huis hierzo in obs, vandaar zie ik wel verder.

Ik heb inmiddels ook weer eens gesport (eerste basketbaltraining, surfen bij muizenberg), wat absurd zwaar was en me letterlijk pijnlijk aan mijn onderhand slechte conditie heeft herinnerd. Toch moedig opgegeven voor de basketbalvereniging, ik ben benieuwd hoe lang ik het daar volhoud. Vandaag ook nog naar de voorlichting van een andere vereniging waar ik me inmiddels voor opgegeven heb geweest (AIESEC), ik denk dat ik me daar ga inzetten als manager voor uitgaande exchange students (allicht dat ik zelf ergens dit jaar nog op exchange ga, naar USA ofzo), als ik daarvoor word aangenomen.

Zo, dat was het weer, want ik heb een laptop van iemand anders gekaapt die ze zelf weer nodig heeft.

Groet, Rik