Hoe gaat het ermee? Beetje bijgekomen enzo? Je moet eens wat foto’s op MM zetten, ik ben wel benieuwd hoe Kaapstad eruit ziet eigenlijk.

Eh ja ik zal maar niet teveel small talk maken met zo’n mooie titel. Ik krijg net een bericht van de Incapabele Bloedzuigers-groep. Hou je vast.

De onderwijsinstelling heeft aan de Irritante Bangmakers-Groep een wijziging doorgegeven in het te betalen collegegeld. “Na controle bij je school/universiteit is gebleken dat je niet stond
ingeschreven vanaf 6 februari 2008. Je hebt hierover een formulier Studie Controle ontvangen, maar niet teruggestuurd.
Je hebt vanaf 1 maart 2008 geen recht op een toelage:
– omdat je niet (meer) (voltijd) studeert.
Een bijdrage op je maximale toelage is veranderd. Zie ‘Je toelage’. Je hebt geen recht op een OV-vergoeding in de maanden maart 2008 t/m december 2008.
Je hebt € 8.717,73 te veel toelage ontvangen.
Dit bedrag is een kortlopende schuld geworden.
Je hebt € 547,12 te veel OV-voorziening ontvangen.
Dit bedrag is een kortlopende schuld geworden.
(Een deel van) de kortlopende schuld is ontstaan door te veel ontvangen toelage en OV-vergoeding wordt maandelijks verrekend. Als je geen toelage meer ontvangt, krijg je een acceptgiro om het resterende bedrag terug te betalen.  Je hebt na ontvangst van de acceptgiro vier weken om deze te betalen. De hoogte van je schuld prestatiebeurs hoger onderwijs is veranderd.  De hoogte van je lening is veranderd.  De hoogte van je studieschuld a.g.v. je collegegeldkrediet is veranderd.

Je hebt geen voorlopige OV-lening hoger onderwijs meer.
Je toelage in 2008 per maand in euro mrt t/m aug september:
Je toelage oud 1.217,09 1.415,19
Je toelage nieuw 0,00 0,00
Te veel ontvangen 1.217,09 1.415,19
– –
Het saldo van je schulden is per 4 oktober 2008:
OV-schuld 547,12
Overige kortlopende schuld(en) 8.717,73
Inningswijze van kortlopende schulden
Acceptgiro 9.264,85
Ben je het er niet mee eens? ehhhhhhhm.. nou… neujjj niet echt
eigenlijk…..

Als je het niet eens bent met deze beslissing, kun je bezwaar maken. Stuur het bezwaarschrift vóór 15 november 2008 naar de
Incorrecte Behandeling-Groep, postbus 50081, 9702 EA Groningen. Kijk voor meer informatie op www.ib-groep.nl of bestel de folder Oneens: uw goed recht.
Namens de hoofddirectie,
Directeur Klantenservice
Dit bericht is automatisch aangemaakt en daarom niet ondertekend.

dum dum dummmm……
Tja wat moet je daarmee he?
Bureaucrats gone berserk episode 666.
Maarreh.. help?
Ik begrijp er geen ene fuck van; eerst geven ze me 1500 eu ipv 1200 omdat ik net bij die lui hierzo een papiertje heb gekregen waar duidelijk uit blijkt dat ik in sta geschreven en wat ik moet betalen etc., en nu een paar weken later ineens een kille psychotische dreigbrief.. Ik krijg het gevoel dat onze ingeliefde en immer gevreesde verzorgingsstaat hier een beetje zijn oppermacht over de nietsvermoedende en compleet afhankelijke burgers probeert te communiceren. Loze dreiging? Oprechte woede? Nietsbetekenende administratieve fout? Het maakt eigenlijk niet uit, want of ik nou wel of niet dit belachelijke bedrag moet terugbetalen binnen een nog extremere termijn, ze hebben me hoe dan ook laten merken dat ik als individu me moet schikken naar de grillen van een levensloos instituut.

Meh. Overgeleverd aan de gratie van een.. ok ik hou ermee op. Ik moet eigenlijk verder met dit essay over het onderwijs in de townships, maar ik ben de moed een beetje verloren. Ik bedoel, als ik echt niet ingeschreven sta dan is het toch fraude. Als ik beticht wordt van het oplichten van de Nederlandse staat kunnen ze me toch niet zo’n automatisch aangemaakt bericht sturen? Wel fijn dat het mijn Goed Recht is om het Oneens te zijn. Dat geeft me een Goed Gevoel.
Ja dus ehm nou. Wat? eh..
Ik hoop dat bovenstaande zin mijn verbazing en verwarring goed tot
uiting brengt.
Dus, ja wat is dat formulier Studie Controle? ik heb hem nooit ontvangen, jullie wel?
Misschien is 6 februari niet de exacte correcte datum? Nou ja, zou je me van dienst kunnen zijn en je contacten bij de Idiote
Bureaucraten-Groep kunnen inschakelen?

Zo niet, maak je niet ongerust als ik van de aardbodem verdwijn. Ik zal verdwijnen naar een Midden-Europees land waar ik de rest van mijn leven briljant proza zal schrijven dat onder geen beding na mijn dood zal mogen worden gepubliceerd.
Was getekend,
K.