Alles gaat wel redelijk hier… Geld begint inmiddels op te raken en ik heb nog steeds geen baan gevonden; het lijkt erop dat ze de nationaliteitseis redelijk serieus nemen. Mijn telefoon werkt hier niet, omdat Zuid Korea geen GSM systeem heeft maar een compleet ander systeem. Ik heb ook geen roaming, en tenslotte werkt mijn telefoon ook uberhaupt niet meer.. Ik had twee batterijen maar ze laden niet meer op.. Ik weet niet of het aan de telefoon ligt, maar het lijkt me waarschijnlijk.

Het is wel jammer, want de camera die ik tot nog toe gebruikte (de enige camera die ik heb) zit in mijn telefoon ingebouwd… Waarschijnlijk zal ik niet al te veel nieuwe fotoos meer plaatsen afgezien van de paar die ik in de eerste dagen hier heb gemaakt. Ik heb inmiddels wel een telefoon gekocht hier, maar opmerkelijk genoeg heb ik daar eenzelfde probleem mee. De batterijen raken oververhit en verliezen bijna onmiddelijk alle stroom, hij was tweedehands dus ik zal hem deze week terugbrengen als ik tijd heb; dan zal ik een nummer hebben dat werkt.

Ik weet niet precies wat mijn adres is moet ik toegeven, ik zoek het morgen wel op. Mocht er een noodgeval zijn, dan werkt Rachael’s Engelse nummer. Maar omdat ze flink moet betalen voor inkomende gesprekken (roaming) lijkt het me niet zo’n goed idee om te bellen als het geen noodgeval is. Ik schrijf nog wel snel wat meer.

De foto is van een grote, dure Koreaanse koffie franchise (niet zo populair hier als Starbucks overigens), waar ze vreemd genoeg naast een belachelijk groot assortiment ijskoffie, “Hollycino” en “Sweet Potato Latte” ook de hier verbazend populaire belgische wafels verkopen. Vond het wel grappig; dit is de website met meer fotos: http://www.hollys.co.kr/

hollys coffee

 

(Rik Moors, 16 mei  2011)