Dit bericht is op maandag 12 december 2005 namens de Kroonkampwegbewoners verzonden aan de raadsfracties van de gemeente Haren.

Geachte raadsfractie,

De laatste ontwikkelingen in het Kroonkampproject, Kafka is er niets bij:

  • De gemeente heeft in een verrassingsaanval, vanmorgen vroeg, de voor ons zo belangrijke houtwal gekapt (zie foto).
  • De gemeente heeft de bouwvergunning verstrekt zonder de overkapping die aan de raad en aan de bewoners in de raadsvergadering van 23 juni 2003 was beloofd.  Volgens het bouwplan komt er geen enkele afscherming.
  • Omdat de woonsituatie daarmee geheel wordt vernietigd (40 vrachtauto’s per week vlak voor de voordeur) zijn wij in beroep gegaan bij de Raad van State, blijkbaar was de gemeente niet bereid dit oordeel van de rechter af te wachten;

Wij hebben steeds aangegeven niet tegen de supermarkt te zijn, maar een goede oplossing voor het laden en lossen te verlangen, wij willen niet aan een laadperron wonen. De (oud)wethouder noemt dit juridisch geneuzel, wij vinden echter dat ook wij recht hebben op een normale woonomgeving. Wij vragen ons af of de raad iets kan doen.

Graag ontvang ik een reactie op deze mail

Met vriendelijke groet,

Jelte Wolters

de betreffende houtwal...

Commentaar:

Wethouder Hoekstra heeft inderdaad in zijn afscheidsinterview gezegd dat hij de protesten van de buurt maar juridisch geneuzel vond die de gemeente onnodig veel geld kost. Hoekstra zou hier toch echt eerst eens de hand in eigen boezem moeten steken, want hij had gewoon zijn huiswerk goed moeten doen. Om te beginnen had hij goed naar de betreffende bewoners moeten luisteren, en vervolgens had hij met hun opmerkingen ook iets moeten doen. Een inspraakronde organiseren en dan vervolgens alle reacties volstrekt negeren, dat is uiteraard vragen om moeilijkheden. Er zijn gelukkig nog steeds “burgers” die geen genoegen nemen met een dergelijke wassen-neuzen-democratie, en als die mensen dan naar de rechter stappen kun je als wethouder wel roepen dat je geen zin hebt in “juridisch geneuzel”, maar je zou je ook eens achter de oren kunnen krabben. We hopen dat de gemeenteraadsleden het College van B&W hier even ernstig terugfluiten en op de vingers tikken. En misschien is er met een minder arrogante wethouder wél te praten, wie weet?