haren de krant

Haren De Krant is een van de twee Harener dorpskranten. Deze krant beziet alles wat meer van de human interest-achtige kant dan de concurrent het Harener Weekblad. Haren De Krant heeft sinds kort ook een volwaardige website, die de moeite van een bezoek zeker waard is: haren de krant.

de gemeente haren

De Gemeente Haren heeft uiteraard, net als elke Nederlandse gemeente, een eigen website, die er helemaal niet slecht uitziet. Wat betreft openheid en volledigheid van informatie kan er nog een hoop verbeterd worden, maar de gemeentesite is een prima begin als je wat algemene informatie over Haren zoekt.

de hortus

De Hortus heeft het al jaren moeilijk. In principe onze grootste toeristische attractie, met een grote tropische kas, een prachtige Chinese tuin en een uitgebreide botanische tuin, wil het maar niet lukken om financieel gezond te worden. Toch is een bezoek zeker aan te bevelen – de hortus in Haren.

adverteren

Het equivalent van de advertentiepapiertjes die je bij de supermarkt ophangt is de marktgigant haren. Het is een vrij nieuwe site, waar je gratis advertenties op kwijt kunt, die vooral door dorpsgenoten gelezen worden, dus de kans op succes is redelijk.

haren city

Haren is weliswaar een dorp, toch heet deze commerciële site Haren City. Advertenties, wat korte artikeltjes, foto’s. Af en toe best aardig.

toerisme

De site van de Harense VVV moeten we toch ook even noemen, al is het maar omdat je er kunt zien wat voor aantrekkelijke natuurgebieden er om Haren heen te vinden zijn.

foto’s

Er loopt in Haren ook een jonge ambitieuze fotograaf rond die zijn eigen site gemaakt heeft: Haren in Beeld.

boekhandel

We zijn een klein dorp, maar we hebben gelukkig wel één goede boekhandel. Er zijn ook twee filialen in Groningen, maar Boomker in Haren is dik in orde.

kunst

Er wonen in Haren heel wat beeldend kunstenaars, maar de meeste hebben geen eigen site. Elsbeth Kooistra heeft er wel een.

rommelmarkt

Uniek in Nederland, voor zover wij weten – in Haren hebben we al dertig jaar de Stichting Rommelmarkt voor de Derde Wereld. Het principe is simpel: de rommelmarkt krijgt spullen van inwoners van Haren, verkoopt die spullen en stuurt de opbrengst naar kleinschalige projecten in de Derde Wereld.

vormgevers

In Haren vind je ook het veelvuldig bekroonde ontwerpersduo Koos Staal en Geja Duiker.

nabestaanboek

Een van de bijzonderste uitgeverijtjes die wij kennen verzorgt boekjes die stilstaan bij het leven van overledenen. NaBestaanBoek.