foto's en tekeningen

“Ik heb een tijdlang, als oefening voor mezelf, vrij precieze tekeningen gemaakt van mensen, of liever gezegd: HOOFDEN. Ik heb nog een grote doos met verzamelde foto’s waar in grote letters “KOPPEN” op staat.
Vaak vond ik alleen een fragment interessant, en er zijn dan ook heel wat foto’s bij met omkaderde monden, ogen of, zoals hier, oren. Het typische is dat ik door dat kadertje ook de aandacht vestig op het ernstig gerafelde boordje van meneer Norman Mailer. Zo circuleert er in de Drentse bibliotheken een prijsvraag met een foto van Jan Kruis die een duur sweatshirt aanheeft (met krokodilletje), maar wél met een gat erin. Leuk, vind ik.”
Holly, Haren, 1 december 1991

tongen

Ruur, 8-12-91
(Collage met tongen en monden…)

de blik van een insect...

HOE een insect EEN VOGEL waarneemt die hem wil OPETEN.
Holly, 23.1.92

tongzoenende vogels...

2 vogels proberen elkaar een tongzoen te geven.
Ruud, 7.2.92

vissen

Twee kabeljauwkoppen met eekhoorntjesbrood ertussen. Officieële fototitel: “Prinsen van het zilte water neus aan neus met de koning van het herfstige bos”.
Hol 17.2.92

tekeningen van ruud

Zoals een vis op het droge zo is ook eekhoorntjesbrood op zee
Ruud 3.4.92

planten

Een opsomming van planten met dierennamen: leeuwebek, kattestaart, lamsoor, berenklauw, zwaluwtong, zwanebloem, hanekam, hazepootje, hondstand, kanariekers, kattekruid, varkenskervel, kievitsbloem, kikkerbeet, paardehoefklaver, vogelpootklaver, koeieoog, koekoeksbloem, koekruid, kraanvogelbek, leeuweklauw, lijsterbes, mammoetboom, muizeoor, ossetong, muggenorchis, muizestaart, ooievaarsbek, bokkenorchidee, eekhoorntjesbrood, paddestoel, bereoor, adderwortel, adelaarsvaren, biggekruid, bosvogeltje, egelskop, ganzebloem, ganzevoet, geiteoog, papagaaiekruid, reigersbek, rupsklaver, rendiermos, vliegenzwam, vlinderbloem, vogelkers, vlooienkruid.
Holly 10 juni 92

uitbeeldingen

In de tekening worden de volgende woorden uitgebeeld: tulpstekker, oogappel, oorwurm, vliegtuig, maanzaad, viswijf & tuinslang
Ruud 15.6.92

letterlijk

Woorden die waarmaken wat ze zeggen. Dus het woord “doorgestreept” is doorgestreept, aanelkaargeschreven is aan elkaar geschreven, enzovoorts.
Hol, 6.12.92

het laatste woord

en het laatste woord, in kapitalen, op de andere kant van deze pagina, zal van mij, Ruud Moors, zijn, en neergeschreven zijn op 21 december 1992, en het woord is…..

einde

EINDE