tekening

De tweede tekening, waarbij ik de televisie en de platenspeler al om praktische reden van plaats heb laten verwisselen. De diepte kun je er niet aan aflezen, maar hij begint links breed (35 centimeter diep, voor de langspeelplaten) en eindigt rechts smal, 15 centimeter diep. Om dat effect nog eens te versterken worden de cd-vakjes naar rechts toe ook steeds smaller, zodat het optische effect is dat de kast daar steeds kleiner wordt.

het lijstje voor de hubo

Het lijstje met de maten van de planken, twee keer nagerekend en gecontroleerd, en de ervaring leert dat er straks nog wel het een en ander niet helemaal zal blijken te kloppen. Je leert uiteraard van de fouten die je eerder maakte – zo heb ik bij mijn eerste kast bij het opmeten de dikte van de planken vergeten mee te nemen, en dat scheelde aan het eind toch gauw een centimeter of tien, twintig…
Bovendien hebben wij een “huis met karakter”, uit de jaren dertig van de vorige eeuw, en dat betekent onder meer dat de muur niet overal even hoog is, en dat je regelmatig zult moeten improviseren, omdat bijvoorbeeld een raamkozijn of een hoek een tikkeltje hol of bol blijkt te zijn.

zijkant

Een van de problemen waar ik mee te maken krijg is dat de zijkant van de kast tegelijk ook de binnenkant van het raamkozijn is. De plank die er straks in moet komen moet wel doorlopen naar het plafond, en zal aan de bovenkant van het raam dus precies op maat gezaagd moeten worden. De plank die momenteel aan de binnenkant van het raam boven het raam zit zakt al door als je er een paar lichte cassettebandjes op zet, dus daar moet ik een bevestigingsoplossing voor zien te vinden.