kast in de voorkamer

Kast in de voorkamer. Rechts een platen-cd-en-cassettebandjeskast die ik op maat maakte voor mijn vorige huis. Hier is er nog een stuk aangebouwd, maar hij is inmiddels weer te klein geworden, zoals je aan de stapels cd’s kunt zien. Links een smal kastje dat precies tussen de ramen past.

audio en videohoek

Langspeelplaten, cd’s, dvd’s, casstetebandjes, singletjes en de geluidsinstallatie, videorecorder, dvd-speler, televisietoestel, alles in één kast. In eerste instantie allemaal perfect op maat, maar dan gaat er een versterker stuk, even later komt er een dvd-speler bij en voor je het doorhebt is het toch weer een rommeltje.

kast bij raam

Achter in onze woonkamer heb ik een kast en tafel gebouwd rond twee ramen. Ons huis is ruim tachtig jaar oud, en bleek hier toch wel behoorlijk schots en scheef te zijn. Daardoor is dit kastje bewust wat merkwaardig geworden. Kijk maar eens hoe het er van voren en van de andere zijkant uitziet:

vooraanzicht

Vooraanzicht. Hier kun je zien dat het schuiner is dan je van de linkerkant zou zeggen. De torens zijn van plaatsen waar we geweest zijn. Zo heeft iedere familie zijn eigenaardigheden.

hetzelfde kastje van rechts gezien

Nog een keer hetzelfde kastje. Vanuit deze hoek ziet het er het merkwaardigst en uit zijn verband getrokken uit, vind ik.

hoekje

Het ziet er zo wat rommelig uit, maar rond de ramen is een hoekje gecreëerd met een kast waarin kunst een plaats vond, en een tafel die ervoor zorgde dat deze dode hoek van de kamer ineens toch echt mee ging doen.

Kastje in de keuken

Kastje in de keuken met een pendanttafeltje in de bijkeuken. Een simpel schuin kastje, dat voor een optimaal gebruik van de ruimte zorgt.