moors magazine

holly's stempelkunst

2022 nummer 427

Deze stempelgrafiek is opnieuw een variatie op een van mijn thema’s, hij verandert van perspectief als je even wat langer blijft kijken.

Een kunstliefhebber beschreef mijn kunst als volgt: “Escher ontmoet Schoonhoven, terwijl Morandi glimlachend toekijkt”. Op-art met een rafelrandje, zei iemand anders, en weer iemand omschreef het als “minimal art 2.0”. Je kunt er dus veel kanten mee op. De laatste karakterisering die iemand gaf was: “Dit is kantelkunst, want al die dingen van jou veranderen wezenlijk als je ze kantelt.” Kantelkunst dus.

Mijn stempels snijd ik uit de grootste gummen van het Tsjechische merk Koh-i-noor Hardtmuth en plastic gummen van de Hema, met een eenvoudig scherp afbreekmesje, en bij het handmatig stempelen (elke grafiek heeft een oplage van slechts één uniek exemplaar) gebruik ik verschillende zwarte stempelkussens, wat de verschillende tinten grijs en kleur verklaart..

Ik werk graag in schetsboekjes. Er zijn zoveel goede schetsboeken voorhanden, dat ik continu in een stuk of vijftien schetsboekjes van allerlei formaten en merken zit te stempelen. Deze komt uit een Italiaans A5 schetsblokje van 1264 Fabriano, een mixed-media-ringbandblok met 300 grams zuurvrij papier.

Iets langer kijken en een beetje afstand nemen is ook hier extra aan te bevelen, want dan verandert het perspectief terwijl je zit te kijken. Als je inzoomt kun je goed zien hoe de grafiek precies is opgebouwd.

Holly Moors, juni 2022.

De galerie werkt zo:
Je klikt op een van de plaatjes, dat verschijnt dan groot in beeld. Klik je dan rechts in beeld, dan ga je verder naar de volgende, klik je links, dan ga je terug, klik je naast het beeld, dan kom je weer hier. Eerst zie je de hele grafiek van vier kanten, dan zoom ik verder in.

Voor meer stempelkunst: