moors magazine

cluster

holly's stempelkunst

dd 23 mei 2018

Een bedrieglijk simpele stempelgrafiek, gemaakt met één driehoekige stempel, gesneden uit een plastic gum, en met twee verschillende zwarte stempelkussens, waardoor je feitelijk twee grijstinten krijgt te zien. Door het verschil in druk die ik heb uitgeoefend tijdens het stempelen ontstaat er, zeker als je een beetje afstand neemt, een rare, golvende beweging. Ik laat eerst de hele grafiek zien, waarbij dat effect het grootst is, dan een cluster, waar je beter kunt zien hoe de opbouw precies is, en dan twee individuele vakjes, want die vind ik zelf in dit geval ook wel fascinerend.

Ik heb hier gestempeld op een stuk passepartoutkarton van 39 x 29 cm, beeldformaat 37,5 x 27 cm, elk vakje is ongeveer 4,5 x 3,5 cm.Holly Moors, 23 mei 2018.

De galerie werkt zo:
Je klikt op een van de plaatjes, die verschijnt dan groot in beeld. Klik je dan rechts in beeld, dan ga je verder naar de volgende, klik je links, dan ga je terug, klik je naast het beeld, dan kom je weer hier.Voor meer stempelkunst (ook van jaren geleden):