kastruimte...

De thermostaat rechts zit op de buitenmuur, dus die moest al verplaatst worden omdat het een te koud plekje is. Het raampje was ooit een doorkijkje naar de keuken, maar sinds daar een nieuwe keuken in zit (al een paar jaar) kan het ook aan deze kant weggewerkt worden.

electriciteit

De elektrische bedrading is al bijna een jaar nogal improvisorisch opgelost.

de hoek...

In de hoek zitten nog wat zwakke plekken die ooit tot gelek zouden kunnen leiden, dus daar zal in de kast een soort van luik voor moeten worden ingebouwd.

tijdelijke oplossing

Een noodoplossing voor de komende paar dagen wat betreft de electriciteit en de thermostaat.

het bovenaanzicht

De kast van bovenaf gezien. De stippellijn geeft de plintplaat aan.

de linkerkant

Vooraanzicht van de linkerhelft van de kast, die geheel bestemd is voor boeken. Rechts onder de grote boeken, als atlassen en sommige kunstboeken. In het vak helemaal rechts onder komt het luik waarmee we eventuele toekomstige lekkages te lijf kunnen gaan.

rechterhoek

Uiteindelijk is het een vrij simpel ontwerp geworden. Dit is de rechterhelft, zo’n beetje onder de trap. De rechterkolom is bestemd voor cd’s, de twee linkerkoloms voor pockets en paperbacks. De kast gaat tot aan het plafond en wordt daardoor 313 centimeter hoog. De onderste tien centimeter worden plint (of drempel, hoe je het ook wil noemen).

Dag 2