mail art in drie grote enveloppen

Care was de naam van het mail-art project dat een docent van de Kunstacademie van Enschede met een aantal studenten had opgezet. Het heeft een jaar lang gelopen, en drie keer gedraaid. Er deden kunstenaars en kunststudenten uit de hele wereld aan mee, uit Nederland, Duitsland, Korea, Griekenland en Amerika.

doets bijdrage...

De bijdrage van “Broer Doetsma”. Gestempeld op een systeemkaartje.

wat was care?

Aan Care nummer 3, dat meteen ook de laatste aflevering bleek te zijn, deed Doet gewoon zelf mee, onder haar eigen naam. Ruud en ik zijn in die laatste Care weer zeer ruim vertegenwoordigd – we hadden de smaak echt te pakken.

wat deelnemers...

Een paar van de deelnemers aan Care 2 – Rudolfo was de naam waaronder Ruud Moors meedeed, Pietsje Roetmoes was een psudoniem van Ruud en ik samen (als je weet dat Roetmoos rode kool betekent in het Maastrichts en dat Ruud daar als klein jongetje voor uitgescholden werd, begrijp je de helft al) – ikzelf sta ergens onderaan in de lijst, die uiteraard veel langer was.

een envelop met inhoud

De bijdrage van Rudolfo was een envelop met inhoud – de brief laten we hier maar niet zien, want in dertig jaar is er veel veranderd aan de tolerantiegraad in Nederland – laten we zeggen dat deze “brief” momenteel door geen enkele krant als cartoon  zou worden gepubliceerd.

bijdrage van holly

De bijdrage van Holly – een blad uit een boek, met -hee- een rode pijl, die wijst naar een gevangen woord.

pietsje roetmoos

Een dubbelgevouwen A4-tje, met de vingerafdrukken van Ruud en mij, en de handtekening van Pietsje Roetmoos.
Als je het blad openvouwde zag je dit:

origami

Een origamivogeltje dat boven een Hollandse nieuwbouwwijk vliegt…