grasauto

De gras-volkswagen zorgde in 1978 in Bern voor het nodige opzien. Ueli Berger wou eigenlijk vanaf 1973 auto’s die rijp waren voor de sloop met gras beplanten en in verschillende steden op parkeerplaatsen neerzetten. Uiteindelijk werd het idee eenmalig verwezenlijkt voor het vierdaagse “Feest voor het leven” van het World Wide Fund for Nature in Bern.

 

Fossilisatie, 1982-1982, Middelbare school, Ittigen, twee zuilen, vier boekobjecten, Beton © Nalatenschap U+S Berger. Her en der in de school kun je nog een paar betonnen boeken vinden, die schijnbaar achteloos zijn achtergelaten. Een dragende zuil rust op een sokkel van betonnen boeken, een losstaande zuil van boeken staan midden in de entreehal van de school.

 

Melkkannen

Melkkannen met uitgelopen melk, fotografische enscenering van Roland Goy © Roland Goy Dit project ontstond als onderdeel van het door Ueli Berger in 1979 ontwikkelde kunstconcept voor het stationsplein van Bern. Deze “hommage aan het melksteegje” verwijst naar de geschiedenis van de plek – tussen het ziekenhuis en het station bevond zich het voormalige overslagpunt voor de stedelijke melkbezorging.

 

Ladder naar de hemel

Ladder naar de hemel, 1985, Openluchttentoonstelling Schloss, Schlösser, Luftschlösser (18.8-22.9.1985), Lenzburg (AG), ca. 50 spiegels, op bestaande traptreden gemonteerd, elk 8 x 50 cm © Nalatenschap U+S Berger.


© U+S Berger 2023 Scheidegger & Spiess