astley castle

De ruïnes van een middeleeuws kasteel vormden de basis voor een luxueus vakantieoord, waarbij je overal zichtbaar de resten van die ruïne terugziet.

astley castle

Astley Castle aan de buitenkant – je moet natuurlijk wel het lef hebben om een middeleeuwse ruïne te gaan combineren met moderne bouw – dat is toch wel even wat anders dan gewoon regulier restauratiewerk…

een bakker...

Brood is een simpel product met weinig ingrediënten, dat traditoneel wordt uitgestald en verkocht op een eenvoudige manier. Bij bakker Chirico in Melbourne, Australië ontwierpen de architecten een interieur met een simpel doel: de broden vers uit de oven te laten afkoelen en ze zonder verpakking presenteren, klaar om gesneden en verkocht te worden. Ze lieten de houten rekken doorlopen over het plafond. De planken zijn zo ingericht dat bijvoorbeeld de stokbroden er ook mooi in kunnen.

rotterdam

Hergebruik van afvalhout leverde opmerkelijke stoelenrijen op in dit zaaltje in een voormalige fabriek in Rotterdam, die omgebouwd werd tot kantoorgebouw met ook dit soort zaaltjes.

stoelen en podium...

Het project van de architecten Doepel Strijkers ging verder dan alleen het hergebruik van materialen – er werden ook oud-gedetineerden in een reïntegratieproject ingezet bij het maken van de verschillende objecten voor het interieur van het gebouw.

© Sibylle Kramer – Rough Interiors – Braun