rob looman

© Rob Looman:
“De eerste gedachte is: het leven in springen. Er is geen zekerheid of houvast nodig om het leven te leven. Misschien dat de zwembanden dit verduidelijken. Die passen namelijk net niet door het poortje bij de springplank.

77 antwoorden...

© Robert C Poortman:
“Oorspronkelijk ben ik een keer geïnspireerd geraakt door een afbeelding met daarop honderd foto’s van adoptiekinderen. Nu, bij dit project, kan ik niet anders stellen dan dat deze inspiratie ook geheel aansluit bij het thema van deze expositie. De titel van het paneel is 77 antwoorden, omdat een mens natuurlijk niet alle 80 antwoorden kan aandragen. Ik had het ook Childerij kunnen noemen. Wie weet een andere keer.”

im westen nichts neues, oder doch?

© Bob Heiligers:
“Dit ongelofelijke beeld werd voor mijn neus gevormd door een mevrouw van het oorlogsmuseum Kamp Vught. Terwijl zij haar kraampje aan het opruimen was. Kan het veel beter? Daarbij had ik net een boek van Remarque in mijn handen. Kan het duidelijker? Vrede = hoop.

trap

© Sam Drukker:
“Uit een serie over de man en de vrouw, over verhoudingen en relaties. Waar uitleg eigenlijk overbodig is en fantasie moet werken, zoals in ieder schilderij. De kunstenaar geeft aan te hopen dat dit project, en de verteller van de verhalen, voldoende kracht en vermogen hebben, het verhaal bij dit schilderij dusdanig te presenteren, dat de fantasie van het publiek de aandacht van datzelfde publiek heeft overgenomen en werkt zoals het altijd moet werken: prikkelend, uitdagend, verklarend en onderzoekend.”