dialogues

- glenn thomas
dialogues on an aging existence
- a graphic novel

De ondertitel van Glenn Thomas' boek Dialogues on an aging existence is "a graphic novel", maar iedereen die het begrip "graphic novel" de laatste tijd gevolgd heeft en die hier een doorsnee strip voor volwassenen verwacht zal zijn verwachtingen drastisch moeten bijstellen, want dit is een totaal ander soort grafische roman.

Thomas maakte een prachtig vormgegeven boekje van bescheiden omvang (zestien pagina's) met tekeningen zonder woorden die samen een roman zouden kunnen vormen, maar dat vereist wel een zeer visueel ingestelde kijker die bereid is volledig mee te gaan in de complexe wereld van Glenn Thomas.

Dat is een vrij ondoordringbare wereld, met behoorlijk wat abstracte elementen. We laten hier een dubbele pagina zien, met daaronder wat details, zodat je een idee krijgt. Een mintgroene ondergrondkleur waarin een witte tekening is uitgespaard en drie zwartwitte tekeningen bepalen hier het beeld, waarbij de tekening helemaal links boven niet alleen abstract, maar zelfs geometrisch is. Vrolijk is het allemaal niet, soms is het zelfs op het beklemmende af, maar Thomas weet wel een sfeer neer te zetten, en zijn tekeningen zijn intrigerend, waardoor je het boek toch steeds weer doorbladert in de hoop het visuele raadsel dat Thomas gecreŽerd heeft te ontcijferen.

Een intrigerend en fascinerend boek dus, bovendien magnifiek uitgegeven in een kleine oplage van 600 genummerde en gesigneerde exemplaren. Als je dat in aanmerking neemt is de prijs van 20 euro voor dit bijzondere boek verrassend laag.

  • Glenn Thomas - Dialogues on an Aging Existence - A graphic novel - De Plantage Pers - ISBN 9789081327305 - Ä 20.-

  

een dubbele pagina uit het boek...

detail

detail 2

detail 3

© Glenn Thomas

 

terug naar de startpagina van moors magazine