balcony go crazy

balcony players
- balcony go crazy

hoesje

Als je het hoesje, dat gemaakt is van volledig gerecycleerd materiaal, opent, klapt er een ingenieus binnenhoesje open waarin de cd verpakt zit. Als een hoesje met zoveel aandacht en liefde gemaakt is zit het met de muziek eigenlijk altijd wel goed, is mijn ervaring. Dat is hier duidelijk ook het geval - een absolute aanrader!

 

Balcony Players is een internationale band die ontstond op het conservatorium van Rotterdam en groeide op een balkon, en op de straten van onder meer de Balkan. De vijf leden komen uit Nederland, BelgiŽ, Peru en New Orleans (dat is toch wat specifieker dan Amerika) en hebben een passie voor Balkan- en klezmermuziek gemeen. Die passie klinkt dan ook door, en ook het immense speelplezier dat ze hebben en dat ze met elkaar delen. Op Balcony Go Crazy vind je zes bewerkte traditionals en zes zelfgeschreven composities die misschien nog wel beter zijn. We laten juist uit drie van die eigen composities fragmenten horen.

Het mooie van de band is dat ze weliswaar hun inspiratie uit de Balkan en de klezmer halen, maar dat ze daar zeker niet puristisch mee omgaan - je hoort New Orleans doorklinken, maar je hoort ook het westen van Europa, Zuid-Amerika en flarden van de hele wereld, en juist dat maakt deze muziek zo aantrekkelijk en plezierig. Het is zo een mooi muzikaal wereldfusiefeestje geworden dat overtuigend laat horen dat multiculti wel degelijk een uitstekend idee kan zijn. Een heerlijke cd!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine