klangwelt station

klangwelt station live
- 22 april 2012 kerkje oostum, groningen

meinrad kneer op bas

johanna varner, cello

dick toering, gitaren...

 

 

 

 

Celliste Johanna Varner (München) en gitarist Dick Toering (Oostum, Groningen) hadden al eerder met elkaar gespeeld, maar bassist Meinrad Kneer (Berlijn) was er deze middag voor het eerst bij. Spannend dus, zowel voor het trio zelf als voor het kleine maar geïnteresseerde publiek. De muziekliefhebber die meegesleept werd bekende achteraf dat hij helemaal in het begin even bang was het het hier om "foute priegeljazz" ging, maar dat hij na tien minuten al geboeid en tegelijk ontspannen had zitten luisteren.

 Ze speelden twee lange improvisaties van ruim drie kwartier die van begin tot eind spannend waren, met Johanna Varner op cello in het centrum, letterlijk en figuurlijk, al speelden de twee mannen ook regelmatig de sterren van de hemel. Speelde Dick Toering voor de pauze nog vooral een ondersteunende rol, in het tweede stuk was hij veel prominenter aanwezig, en bespeelde hij zijn gitaren onder meer met drumstokjes en een grote knikker.

De muziek omschrijven is nog niet zo eenvoudig, daarom laten we hier een paar fragmenten zien, waarbij je maar op de koop toe moet nemen dat de beeld- en geluidskwaliteit niet optimaal zijn. Jazz, avantgarde, hedendaagse kamermuziek, impro, of "klankenwereld". geef het maar een naam - feit is dat het zowel voor de musici als voor de luisteraars een uniek muzikaal avontuur opleverde, in een magnifieke ambience met een geweldige akoestiek.

klangwelt station

 

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine