kefi kefi...

parne gadje
- kefi kefi

parne gadje...

 

Parne Gadje is een band die zigeunermuziek maakt maar die bestaat uit niet-zigeuners. Bandoneonist Marc Constandse werd gegrepen door de muziek van de roma en de gypsies en heeft zich daar met alle passie op geworpen, met een paar bandleden die daarin volledig meegaan, Gerwil Kusters op klarinet en saxofoon, Michiel Hollanders op snaarinstrumenten en de Nieuwzeelander Dan Tuffy op fietsbandbas en gitaren.

Dat levert muziek op die diepgeworteld is in de traditie van de zigeunermuziek, want die heeft Constandse goed bestudeerd, maar tegelijkertijd gaan ze daar met een zekere respectvolle nonchalance mee om - de passie en de melancholie zitten er altijd in, maar de muziek wordt soms op een onconventionele manier ruw aangepakt. Het mooie is, dat dat juist heel mooi bij dit soort muziek past en dat het heel goed uitpakt, want elk album van Parne Gadje is een nieuw avontuur.

De band wordt steeds hechter, de muziek wordt steeds spannender, terwijl de passie en de smeulende melancholie blijven gloeien. Mooi mooi.
We laten hier drie willekeurige fragmenten horen, uit het openingsnummer, het slotnummer en een nummer halverwege. Luister er maar eens wat vaker naar, dan hoor je hoe mooi hecht de band klinkt, want dit is allemaal live in een houten schuur in Wageningen opgenomen, in vier dagen tijd. En koop dit album natuurlijk!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine