bossa nova around the world...

- putumayo presents
bossa nova
- around the world

 

 

De compilaties van Putumayo worden volgens een ijzersterk stramien samengesteld. Wereldmuziek van bekende artiesten wordt gecombineerd met verrassende nieuwe namen, en de samenstellers blijken daarbij steevast een hele goede neus te hebben voor kwaliteit. Dat betekent dat je als wereldmuziekliefhebber altijd goed zit, want je krijgt gegarandeerd altijd een album met heerlijke, kwalitatief meer dan uitstekende muziek, en er zitten voor de kenner ook altijd een paar verrassende juweeltjes tussen die het nog eens extra leuk maken.

Dat is bij Bossa Nova around the World niet anders, want je krijgt deze warme, sensuele Braziliaanse muziek voorgeschoteld in onverwacht warmbloedige versies uit landen als Noorwegen en ServiŽ, maar ook uit bijvoorbeeld Zuid-Korea. Verder voert de reis langs Kaap VerdiŽ, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Canada, Mexico, de Verenigde Staten en Engeland, en uiteraard ook BraziliŽ. We laten drie fragmenten uit van die onvermoede landen horen, en je zult moeten toegeven dat ook daar meteen de zon doorbreekt als ze deze muziek spelen.

Een heerlijke cd om volledig in een zomerstemming te komen, of om gewoon een goed humeur te forceren, want de glimlach komt na een paar nummers echt vanzelf. Een verrukkelijke aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine