Air Laut is een Nederlandse band die hollandse wereldmuziek maakt die gebaseerd is op Keltische muziek, maar die ook invloeden van overal in de muziek toelaat. Jack van Asdonck schreef alle nummers voor Love and Fear, wat betekent dat de band alleen originele composities speelt.

Remko de Landmeter speelt verschillende fluiten, van Asdonck gitaren, ukelele en whistle, Marijke Rutten speelt viool, Roelof Rosendal speelt de bodhran en Uillean pipes, Meike Veenhoven zingt de leadpartijen en speelt accordeon en “eitje” (?) en Gradus Lemmen speelt gitaar en voetbas. Die laatste kenden we nog niet, maar de baspartijen klinken voortreffelijk en jazzy.

Keltische muziek dus, maar op de een of andere manier hoor je de Indische achtergrond van Jack van Asdonk terug in de muziek, en ook in de thematiek van de liedjes. De liedjes horen bij elkaar en vertellen over gedwongen reizen overzee, over oost en west, maar ook over dwangarbeid als krijgsgevangene, over de ongemakkelijkheid van het wonen in een nieuw land, over heimwee, over het doorwerken van de oorlog in de volgende generaties, enzovoorts.

Daarom is het wel passend dat de muziek elementen uit verschillende culturen combineert, want we horen soms ook bluegrasselementen en een jazzy aanpak terug. De arrangementen zijn mooi, de zang is prachtig en het album vormt een mooie uitgebalanceerde eenheid.