Soms word je zomaar onverwacht verrast door leuke muziek. In Het Clockhuijs, een soort mini-cultureel centrum in Haren was er in een kaal zaaltje een optreden van het vrouwenkoortje Au Bain Marie. Het is gewoon een koor van twaalf vrouwen en een dirigente die voor hun eigen lol samen zingen. Meestal is het dan leuk om zo’n club tussen de schuifdeuren voor familie en vrienden te zien optreden, maar deze groep is veel beter dan dat.

Niet alleen zingen ze fantastisch samen, met onverwachte close harmonyzang, ze durven ook behoorlijk meerstemmig en meerlagig te zingen. Dankzij de inventieve arrangementen van dirigente Akke Feenstra hoorden we verrassende uitvoeringen van bijvoorbeeld een lied van Nynke Laverman, dat hier een buitengewoon swingende versie kreeg.
De vaak grappige liedjes worden soms ook bijna als een sketch uitgevoerd, bijvoorbeeld een lied over afvalscheiding, een zeer aanstekelijk lied over chocola (waarbij uiteraard ook chocola werd uitgedeeld) en het op muziek gezette recept voor een pannenkoek, uitgevoerd met keukenschorten voor en keukengerei als ritme-instrument. Dat klinkt misschien flauw, maar het swingde als de hel.

We hebben daar anderhalf uur echt zitten genieten, want het was leuk, swingend en de zang klonk gewoon ontzettend goed. Een koor dat echt kan swingen is zeldzamer dan je denkt, maar deze dames kunnen echt swingen, en ze durven voluit te zingen, maar ook ingetogen. Dus, dames, duik alsjeblieft een keer een studio in en neem al dat moois een keer op. Ik ben de eerste om de cd aan te schaffen.