say grace...

sam baker
- say grace

 

 

We hebben het hier al eerder over Sam Baker's album Pretty World gehad, dat achteraf een deel uit een cyclus bleek te zijn die hij de Mercy Trilogy noemde. Ook op zijn nieuwe album, Say Grace, vinden we weer liedjes over mensen aan de zelfkant van de maatschappij, de mensen waar iedereen aan voorbij loopt, maar waar Baker een verhaal aan geeft. Straatvegers, migranten, een getatoeŽerd meisje dat weer eens in de problemen zit, het harde leven op het platteland, Baker maakt er de prachtigste en aangrijpendste liedjes van die je je maar kunt voorstellen.

Hij zingt ze dan ook nog eens meeslepend met die doorleefde stem, en heeft een paar gastmuzikanten die doorhebben dat ze niet te opdringerig moeten spelen, omdat de liedjes een ingetogen begeleiding het beste kunnen verdragen. En Joel Guzman op accordeon, Chip Dolan en Steve Conn op piano of Gurf Morlix op gitaar, die kunnen dat. En dan zingen Raina Rose en Carrie Elkin er ook nog eens een bloedmooie tweede stem bij af en toe.

Maar het zijn vooral de liedjes die blijven hangen, die bedrieglijk simpele, maar feitelijk machtig ingenieuze pareltjes van liedjes die je na twee, drie draaibeurten al eeuwig dierbaar zijn. Mooi mooi.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine