in other words

michel banabila
- in other words

 

 

Banabila is een genie. We hebben het hier al eerder geconstateerd en we zullen dat ongetwijfeld nog veel vaker doen, want Michel Banabila levert werkelijk het andere meesterwerk na het andere af in een werkelijk onvoorstelbaar tempo, en met een onwaarachtig onveranderlijke hoge topkwaliteit. Banabila maakt bovendien unieke muziek waar je als avontuurlijk ingestelde luisteraar elke keer opnieuw door verrast wordt, want hij weet je elke keer opnieuw dingen te laten horen die je absoluut nog nooit eerder hebt gehoord.

Zo weet hij met de menselijke stem de meest onwaarschijnlijke geluidssculpturen te maken die verbazingwekkend spannend maar vooral ook mooi en perfect uitgebalanceerd zijn, waarbij hij op een werkelijk fenomenale manier een spanningsboog weet op te bouwen en vast te houden waardoor je als luisteraar regelmatig echt op het puntje van je stoel zit. Je verstaat er niets van, maar je begrijpt het allemaal des te beter.

De gelaagdheid van deze muziek, de magnifieke overgangen (luister bijvoorbeeld eens hoe mooi de stemmen het overnemen in het fragment uit Boat), en de perfect geplaatste minimale details en accenten - dit is muziek waar ik met open mond naar kan zitten luisteren, zo adembenemend mooi vind ik dit. En dat er ook stukken grijze ruis tussen lijken te zitten, daar ga je dan alleen maar beter van luisteren, want ook daar blijken dan ineens fijnzinnige accenten in aangebracht te zijn. Groeimuziek, voor luisteraars die niet bang zijn voor avontuur en die bereid zijn met open oren aandachtig te luisteren.

Ga naar Banabila's site en ga op ontdekkingsreis, want je kunt er, om met zijn muziek kennis te maken, verschillende albums gratis downloaden, en de rest is er voor een habbekrats te koop. Er gaat een wereld voor je open!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine