zoom world...

michel banabila
-
zoom world

 

 

Michel Banabila wordt wat ongemakkelijk als je hem een genie noemt, maar ik ken weinig muzikanten/ componisten/muzikale avonturiers die zulke spannende, avontuurlijke en waarlijk nieuwe muziek maken als Banabila. En hij doet dat met een gemak en een gretigheid waar zijn collega's wellicht wel eens jaloers naar zullen kijken, want Banabila brengt in een jaar gerust vijf, zes albums uit als hij de geest krijgt, en dan zijn het stuk voor stuk verbazingwekkende meesterwerkjes waar je met open mond naar zit te luisteren.

Zoom World is het laatste album dat hij officieel presenteerde begin 2013, en het is iets gevarieerder dan de voorgaande albums. We vinden hier bijvoorbeeld een nieuwe variatie op 47 Voice Loops, dit keer in de remix van Radbound & Bilaa, en nog twee andere samenwerkingen met Radboud Mens. Soms, zoals in  The Late Hour (waar je hier ongeveer in de zevende minuut valt) lijkt er vrijwel niets te gebeuren, maar gebeurt er ondertussen, als je goed luistert, onvoorstelbaar veel. Subtiele klankverschuivingen, zeer subtiel gespeel met ritmes, accenten die verrassen en toch perfect goed zitten - je zit als luisteraar bij Banabila voortdurend op het puntje van je stoel. Dat wil zeggen als je bereid bent om met enige aandacht te luisteren naar ongebruikelijke muziek.

Op Zoom World krijg je een mooi gevarieerd en toch uitgebalanceerd pakketje Banabila gepresenteerd, perfect voor iedere muziekliefhebber met open oren. Maak kennis met deze Nederlandse meester van de avantgarde, een man van absoluut internationaal topniveau, die zijn pareltjes bovendien vrijwel gratis weggeeft. Check zijn website!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine