Al Jones werd in 1932 geboren, Billy Baker in 1936 en Dee Gunter in 1943. Gunter is dus met zijn vijfenzeventig het jonkie van dit illustere trio. De drie zijn veteranen in de bluegrass, en de muziek die ze samen spelen kon je in de jaren vijftig in de clubs van Baltimore horen. Hardcore traditionele bluegrass, gespeeld en gezongen door drie meesters, waarvan Al Jones, als we naar zijn discografie kijken, veel te weinig in de studio is geweest in zijn leven.

Al Jones en Dee Gunter zingen (en spelen ook gitaar), Billy Baker speelt de fiddle, en ze worden begeleid door een echte top-Patuxent-band – Russ Hooper op dobro, Mark Delaney op banjo, Caroll Swam op gitaar, Tom Mindte op mandoline en zang en Marshall Wilborn op bas. Maar het zijn toch echt die drie hoogbejaarde heren die hier de show stelen, ook met hun magnifieke samenzang. Luister maar eens naar Losing You.

Just a Memory is als een tijdreis, waarbij je vijftig jaar terug gaat in de tijd, maar de bluegrass net zo fris geserveerd krijgt als toen. Want de mannen hebben aan passie en energie nog niet veel verloren. Een heerlijk plaatje. Zo willen we allemaal wel oud worden.

Luister hier naar een paar fragmenten:

al jones, billy baker, dee gunter - had a dream about mama last night     
al jones, billy baker, dee gunter - losing you     
al jones, billy baker, dee gunter - just a memory