Victor Furtado is een muzikant van amper vijftien die hier al een indrukwekkend visitekaartje afgeeft met een geweldig inspirerend album, waarop maar liefst twee sublieme zelfgeschreven nummers staan, het energieke en vrolijke The Ghost on Hippie Hill en de prachtige melancholieke afsluiter The Peace of the Woods, waarin Furtado bovendien laat horen dat hij niet alleen de banjo volledig in zijn vingers heeft, maar ook de ukelele.

De traditionele bluegrass mag blij zijn met dit soort jonge honden, die door hun energieke en enthousiaste aanpak de traditie meer dan gewoon maar levend houden – springlevend en knetterend van de energie kun je beter zeggen. Naast Furtado doen hier nog een paar jonge talenten mee, Nate Leath op fiddle (en een keer tweede gitaar), Danny Knicely op gitaar en Mark Schatz op bas (en voeten).

Je kunt van de eerste tot de laatste noot horen dat hier met een grote gretigheid en met ongelofelijk veel plezier muziek gemaakt wordt. Bovendien zijn deze jonge muzikanten al onvoorstelbaar goed, en luisteren ze bovendien ook nog eens goed naar elkaar – hier wordt echt samen muziek gemaakt, op zeer, zeer hoog niveau. Puur genieten dus. En een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.