Jeff Scroggins speelt banjo en is de bandleader van Colorado, waarin zijn zoon Tristan mandoline speelt (en dat hij al net zo overtuigend als zijn vader banjo speelt), Mark Schatz als bassist en producer optreedt, terwijl ik dan nog bij de twee belangrijkste bandleden moet aankomen.

Greg Blake speelt niet alleen meer dan voortreffelijk gitaar, hij is ook een geweldige, ingetogen maar perfecte zanger.met een mooie warme, expressieve stem. Ellie Hakanson speelt vlammend fiddle en ook zij zingt drie solonummers, en bovendien levert ze steeds een magnifieke tweede stem.

Jeff Scroggins leverde zelf voor Over the Line maar één compositie aan, het instrumentale Zig Zag, en zijn zoon Tristan schreef samen met Mark Schatz ook een instrumental, Boardwalk. Verder worden er magnifieke covers gespeeld, onder meer van Hazel Dickens, Mickey Newbury, Lynn Miles en Dan Seals.

Een heerlijke band, met voortreffelijke samenzang en geweldig samenspel. Verrukkelijke bluegrass in optima forma. Een absolute aanrader voor iedereen die van het genre houdt.

Luister hier naar een paar fragmenten: