Bryan Sutton, David Holt en T Michael Coleman zijn oude rotten in het vak. Een supertrio, zou je kunnen zeggen, al zitten ze hier uiterst ontspannen met zijn drieën rond één microfoon samen te zingen en spelen. Ze hoeven geen van drieën meer iets te bewijzen, dus ze spelen enkel voor hun eigen plezier, en ze vinden het duidelijk prettig met elkaar te spelen. Stringbandmuziek zou je het kunnen noemen, of bluegrass, of old-time muziek, maar wat dit trio vooral bewijst is dat dit type traditionele bergmuziek uit het noorden van de Amerikaanse staat Carolina feitelijk volstrekt tijdloos is.

Bryan Sutton speelt gitaren, mandoline en banjo en zingt, David Holt speelt banjo, fingerstyle gitaar, slidegitaar, mondharmonica, lepels, wasbord en mondharp en zingt, en T Michael Coleman speelt bas en zingt tweede stem. Hotel Wall is een nummer van David Holt, verder worden er traditionals gespeeld, gearrangeerd door hun drieën, of in het arrangement van hun vriend en mentor Doc Watson, aan wie het album ook is opgedragen.
Er wordt heerlijk ontspannen gespeeld, maar tegelijk ook scherp en to-the-point, je hoort ze genieten van het intensieve samenspel, en voor de luisteraar is dit dan ook puur genieten. Een tijdloos juweeltje van een album!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.