Old fashioned originals, zo noemen de vier bandleden van The Resonant Rogues hun muziek, en dat klopt wel zo’n beetje. Ze klinken het ene moment als een ouderwetse felle stringband, maar dan klinkt er ineens een accordeon of een trompet en moet je weer even bijstellen – dit is een band die uit alle tradities put – stringbands, jazz, blues, folk, maar ook gypsie jazz, Balkan of country swing.

Het resultaat is in ieder geval bijzonder aanstekelijk, en dat komt zeker ook door de prima liedjes, die allemaal geschreven werden door Sparrow (accordeon, banjo en de zangeres van de band) en Keith J Smith (gitaar, zang, percussie en “koffer”). Liedjes die meteen blijven hangen op een prettige manier, met arrangementen die uitblinken door frisheid, energie en originaliteit, hoewel ze diep verankerd zitten in al die tradities.

Ook bassist Craig Sandberg en violist Drayton Aldridge zingen overigens, en dat zorgt er waarschijnlijk ook voor dat je regelmatig het gevoel hebt dat je naar een veel grotere band zit te luisteren dan naar een kwartet. De fiddler is overigens geweldig, onder meer doordat hij niet alleen als een hillbilly kan spelen, maar ook als een echte gypsy. Fenomenaal. En met name zangeres Sparrow is ook een extra vermelding waard, want haar zang is jazzy en tegelijk is ze een fenomenaal goede accordeoniste.  Here & Gone Again is een schitterend groeiplaatje en een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten: