Aila en Eli Wildman zijn broer en zus, ze zingen allebei, Eli speel mandoline, Aila speelt fiddle. Eli is de oudste, hij is zestien, Aila is veertien. Luister hoe Aila Wade in the Water zingt en je weet dat je hier een talent hebt dat je in de gaten moet houden. Dat weet je ook als je haar viool hoort spelen overigens.

Eli schreef bovendien twee nummers, waaronder de energieke opener Timeless, voor hun debuutalbum op Patuxent, het kleine Amerikaanse label dat jong talent altijd een kans geeft, en ze daarbij koppelt aan virtuoze muzikanten die de jonge honden naar nog grotere hoogten weten op te stuwen. In dit geval gaat het om Victor Furtado op banjo, Danny Knicely op gitaar en Mark Schatz op bas – zij ondersteunen de Wildmans op een perfecte manier en laten broer en zus magnifiek schitteren.

Dit is de nieuwe bluegrassgeneratie – gretig, met passie en met overgave, en met een grote zelfverzekerdheid. Ze zorgen er voor dat bluegrass springlevend blijft. Een puur genot om naar te luisteren!

Luister hier naar een paar fragmenten:

the wildmans - timeless     
the wildmans - bluegrass in the backwoods     
the wildmans - soggies     
the wildmans - wade in the water