Bluegrass uit Los Angeles, en dan ook nog eens geproduceerd door een punkrocklegende? Dan weet je in ieder geval dat je niet je doorsnee pakketje bluegrass krijgt, dat is zeker.

Water Tower maakt muziek die zijn wortels in bluegrass en folk heeft liggen, maar ze gooien daar de nodige punk en psychedelica doorheen om het extra spannend te maken. Zo worden weer nieuwe vormen van Americana geboren. Het resultaat is zonder meer aanstekelijk te noemen, want de energieke mandolinepartijen zijn puur bluegrass, al is de aanpak wellicht punk te noemen, en de drums van producer Don Bolles (die ook gitaar en bas speelt) geven net dat rauwe randje aan de muziek die het nodig leek te hebben.

Kenny Feinstein is de oprichter en frontman van de band, en hij schreef ook zeven van de tien liedjes op hun debuutalbum Fly Around. Er doen ook wat gasten mee, zoals Ron Reyes van Black Flag en Willie Watson van de Old Crow Medicine Show, die allebei een nummer zingen. Het thema van het album is het achterlaten van je huis om ergens anders opnieuw te beginnen, en Feinstein maakte er een persoonlijk verhaal van. Bluegrass met een draai – dat is ook op reis gaan – muzikaal avontuur. Leuk.

Luister hier naar een paar fragmenten:

water tower - fromage     
water tower - fly around, feat. willy watson     
water tower - fly abound