Blues, dat is de muziek van Boyd Small. Elektrische blues, met felle gitaarsolo’s, een stem die met veel galm is opgenomen en niet altijd even fijnzinnige teksten (“I’m gonna squeeze your lemons”). En om maar meteen met die teksten af te rekenen – erg origineel zijn ze ook niet altijd (“Keep on walking mama”), maar dat blijkt uiteindelijk niet zoveel uit te maken als de muziek maar goed is. En dat is hij hier zeker. Bovendien zitten er ook een aantal erg leuke teksten tussen (“I want my hat back!”).

Een losjes, jazzy spelende drummer (Small zelf), die samen met de ronkende, stuwende bassist Willy Barber een strakke bodem legt, dat maakt al een groot deel van het mooie opzwepende geluid uit. En dan hebben we Monti Amundsen op een Gibson uit 1966 en Josh Fulero op een vroege Dillion Les Paul, terwijl ze bij de opnames vrijwel antieke versterkers en microfoons gebruiken. En het klinkt fantastisch! Met name ook de gedreven leadzang van Small. Opgenomen in Portland Oregon en gemixt en gemastered in Amsterdam.

Rocking en rolling blues, dat is wat we hier horen. Ouderwetse, stevige blues, maar wel met een mooi eigen geluid. Een heerlijke plaat.

  • Boyd Small – Diamond Boy – Me and My Blues Cd MMBCD 16