Cross That Line is alweer de derde cd van de Bullfrog Blues Machine, waarbij ik tot mijn schande moet bekennen dat het de eerste is die ik van deze Nederlandse blues- en rootsband hoor. Bullfrog Blues Machine bestaat uit Hans Klerken, gitaar en zang; Chris Janssen op bas; Bren Geerlings op drums en Frans Mathijssen op keyboards. Samen vormen ze een zeer hechte bluesrockband die een zeer gevarieerd repertoire aankan, waarbij het opmerkelijke is dat ze op deze cd alleen eigen werk spelen.

Dat varieert van stevige bluesrock met scheurende gitaren en een vet orgel in een nummer als Back To The Roots tot en met een nummer als Take It As It Comes waarin Hans Klerken alleen met gitaarbegeleiding te horen is in een fraai countrybluesnummer. Af en toe mag er een gastmuzikant aanschuiven en ook dat is steeds meer dan raak, of het nu gaat om de bluesmondharmonica van Richard Koster of de verschroeiende zang van “blues & soul queen” Dede Priest. Maar ook de elegante instrumental Bobtjes Dog, waarmee de cd afsluit, is een topnummer.

Met andere woorden – we hebben hier een hechte topband die alles lijkt te kunnen, van het schrijven van sterke nummers tot het spelen van een zeer gevarieerd blues- en rootsrepertoire. Waarbij we de sterke zang niet moeten vergeten. Het is ook een band die ik graag eens live zou zien, want de band lijkt daar meer dan geknipt voor. En nog iets – dit is ook weer eens een band waar we internationaal mee voor de dag kunnen komen – echte internationale topklasse!