Het Cardamome Trio is een trio van drie jonge mensen met een conservatoriumachtergrond. Chikako Hosoda speelt viool, Sébastien Walnier cello en Harold Noben piano. Noben componeerde alle stukken voor hun cd Calligraphie die op het progressieve Belgische folklabel homerecords.be uitkwam.

Calligraphie is een prachtig album geworden, dat zich echter aan elke categorie onttrekt. Het doet wat denken aan klassieke kamermuziek, maar eigenlijk swingt het daar vaak te veel voor. Er duikt ook af en toe een asscociatie met de verstilde muziek van Satie op, en er zijn ook vleugjes jazz en wereldmuziek uit deze muziek op te snuiven. En de muziek is ook niet steeds ingetogen, maar soms ook lekker fel, zoals bijvoorbeeld in het titelnummer Calligraphie, een nummer dat overigens ook zijn lyrische kanten heeft.

Het is muziek die ook mooi als filmmuziek zou kunnen fungeren, muziek die op de een of andere manier beeldend overkomt, maar die ook mooi een verstilde, melancholieke sfeer weet neer te zetten. Treurig en mooi. Een bijzonder mooi plaatje.