Bij een trio is elk lid van het gezelschap even belangrijk. We begrijpen dan ook waarom het trio Massot – Florizoone – Horbaczewski zich ook zo noemt, maar het is niet bepaald een bandnaam die je gemakkelijk onthoudt of doorvertelt.  Jammer, want het gaat hier wederom om een zeer avontuurlijke en toch toegankelijk album van het onvolprezen platenlabel homerecords.be.

Dat betekent in dit geval weer een instrumentaal album met onder meer de chromatische accordeon van Tuur Florizoone in een van de drie hoofdrollen. Marine Horbaczewski speelt cello, en de verrassendste component van dit trio wordt gevormd door Michel Massot op tuba, euphonium en trombone. Het levert muziek op die een folk-uitstraling heeft, terwijl er op een avantgardistische jazzy manier gespeeld en geïmproviseerd wordt, terwijl de muziek ook altijd iets zwierigs houdt.

Gebaande paden worden gemeden, en dat leidt tot soms verbijsterende muziek. Luister maar eens naar Babelouz waar Massot zijn blaasinstrument op momenten bespeelt alsof het een didgeridoo is. In Carassin Dore begint de cello op een verrassende manier, en zo zitten we als luisteraar steeds op het puntje van de stoel, want de muziek is hier spannend van begin tot eind. Geschikt dus voor avontuurlijke luisteraars, terwijl de muziek ook steeds enorm blijft swingen. Zoals de titel van de cd – Cinema Novo – al aangeeft zou je je deze muziek heel goed als soundtrack bij een film kunnen voorstellen.