find the one...

the coal porters
- find the one

the coal porters

sid griffin's coal porters

Sid Griffin was ooit een van de frontmen van de westcoastcultband The Long Ryders, maar tegenwoordig woont hij in Londen en heeft hij een geweldige stringband om zich heen verzameld, die op een bijzondere onconventionele manier bluegrass met blues, rock en folk vermengt. Energieke muziek, diep geworteld in de bluegrass, maar geheel van deze tijd.

Wat The Coal Porters bijzonder maakt is dat ze altijd wel een paar rockklassiekers coveren om daar stringbandpareltjes van te maken. Op hun vorige album Durango was dat een verbazingwekkende maar ijzersterke versie van Neil Young's Like a Hurricane, hier pakken ze David Bowie's Heroes beet en Paint It Black van de Rolling Stones. Beide nummers blijven niet alleen fier overeind, maar ze worden er zelfs leuker van.

Maar de eigen nummers, van Griffin en violiste en zangeres Carly Frey, en één nummer van de zwarte banjospeler John Breese, mogen er ook zijn. Dit is geen reguliere stringband, hoe traditioneel de bezetting ook mag zijn, met banjo, fiddle, mandoline, gitaar, dobro en bas, want deze club gaat het avontuur bepaald niet uit de weg. Spannend plaatje. Energiek, gedreven, en met een mooie dosis melancholie. Een aanrader.

Het hoesje heeft overigens drie mogelijke voorkantjes, wat de titel Find The One nog leuker maakt.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine