this old way

brrrrr...
- cold chocolate
- cold satellite

cold satellite

 

Wat bezielt je om je band een koude en kille naam te geven als Koude Chocola of Koude Satelliet? Doe dan ook nog eens een onaantrekkelijk hoesje om je album, en je hebt een aardige drempel opgeworpen, lijkt me. Toch zijn beide bands het tegendeel van kille, zakelijke bandjes.

Cold Chocolate - This Old Way

Cold Chocolate is een ouderwetse stringband in een nieuw jasje - ze maken muziek op de ouderwetse manier, met oude instrumenten, maar ze klinken onweerstaanbaar hedendaags en swingend. De drummer zorgt ervoor dat je het geen stringband mag noemen, maar die sfeer ademen ze wel. Ze hebben niet de uitbundigheid van plaatsgenoten Mumford & Sons, maar ik vind deze band zeker zo leuk.

Cold Satellite - Cavalcade

Cold Satellite begon als een uitermate vruchtbaar samenwerkingsproject van musicus Jeffrey Foucault met dichteres Lisa Olstein. Voor het tweede album verzamelde singer/songwriter Foucault een echte goede rockband om zich heen en maakte een meer dan voortreffelijk album in de geest van Stones en de Faces in hun goede tijd. Met de schitterende teksten van Olstein erbij. Pure rock, country, ballads, alles klinkt goed bij deze superband.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine