Singer/songwriter Cosy Sheridan draait al heel wat jaartjes mee, maar zelf zegt ze dat ze zich na vijfentwintig jaar pas realiseerde dat ze eigenlijk een gitariste is die liedjes schrijft en ze ook nog eens zingt. Stiekem beschouwt ze zichzelf als de liefdesbaby van Randy Newman en Leon Redbone, maar heel eerlijk gezegd haalt ze dat niveau nergens helemaal, al komt ze regelmatig dicht in de buurt.

Haar liedjes zijn in ieder geval dik in orde. Luister maar eens naar het begin van Air Guitar, haar pleidooi voor het gaan leren bespelen van de gitaar, of naar The Angels in Rome, dat maar zijdelings gaat over de vervallen stenen engelen op de daken van Rome. Er staat op dit album ook nog een uiterst kritisch nummer over de crisis – Higher Financial Reform met onder meer de tekst “Boys and girls pay attention, don’t trust your pension, to someone younger than you”. Kortom – kritisch met humor.

De band is top en uitstekend op dreef, met David Surette op mandoline gitaar en citer, Kent Allyn op piano en bas, TR Ritchie op percussie en Penie Nichols die af en toe een mooie tweede stem zingt. Het album werd in drie dagen tijd opgenomen in augustus 2011, en dat waren sessies waar ik wel bij had willen zijn. Een mooie, ontspannen plaat, met een band die wel lekker scherp speelt. Een zeer uitstekend singer/songwritersalbum.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.