3HatTrio is een opmerkelijke band, die naar eigen zeggen American Desert Music maakt, woestijnmuziek dus. Als je een combinatie van woestijnfolk, reggae, blues, klassieke muziek, minimal music en wereldmuziek die door een experimentele molen is gehaald Desert Music wil noemen is dat misschien wat kort door de bocht, maar vooruit.

Hal Cannon, Greg Istock en Eli Wrankle hadden hun zesde album gemaakt toen de opnames onder een vallende piano terechtkwamen. Het kostte nogal wat moeite om ze daaronder vandaan te redden en ze weer op te kalefateren, maar toen raakten ze vervolgens zoek in de post. Vandaar de titel Lost Sessions, want uiteindelijk kwamen ze wel degelijk boven water en ligt er nu een vreemd, atmosferisch en buitengewoon spannend album.

Soms lijkt er vrijwel niets te gebeuren, maar dat gebeurt dan op zo’n spannende manier dat je op het puntje van je stoel zit. Luister maar eens naar de instrumentale fragmenten die ik je hier laat horen, dan hoor je wel wat ik bedoel, al zijn het dan maar korte fragmenten. Magische muziek. Mooi album!

Luister hier naar een paar fragmenten: