Barnill Brothers is een Brussels duo dat klinkt als een Amerikaans Americana-folkduo van zeer getalenteerde singer/songwriters. Barnabé Deliens en Ruben Hillewaere hebben twee stemmen die perfect bij elkaar aansluiten en ze klinken daardoor inderdaad als twee zingende broers.

Bovendien zijn het beide ook uitstekende gitaristen, en ook daar hoor je de zielsverwantschap, want het samenspel is subliem. Feitelijk hebben deze twee mannen dan ook niet meer nodig dan die twee gitaren en hun stemmen, maar gelukkige hebben ze ook nog wat anderen uitgenodigd, want Lara Rosseel op contrabas en Yves Peeters op drums voegen regelmatig wel degelijk wat toe aan de fraaie liedjes.

Deliens speelt ook nog piano en mondharmonica, Hillewaere naast akoestische ook elektrische gitaar en banjo. De Amerikaanse violiste Laura Cortese schoof ook nog aan, waardoor de arrangementen nog wat meer aan rijkdom wonnen. Resultaat: een wonderbaarlijk mooi album, dat zonder problemen van subtiel en intiem naar stevig en vrolijk gaat. Mooi, mooi plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten: